dilluns, 3 de juny del 2013

OUS ECOLÒGICS i de QUALITAT






S'hauria de deixar córrer a l'aire lliure totes les gallines, excepte a l'hivern en climes molt freds. Tenir gallines i pollastres sota teulat no només és inhumà sinó que porta a totes les malalties que actualment pateixen les aus de corral. Alguns criadors d'aus de corral arriben a tal extrem de crueltat que crien gallines tancades en gàbies de filferro tota la vida. La llum solar és la millor font de vitamina D per les aus de corral, igual que per als humans. Les gallines han adquirit per evolució la tendència a gratar el terra cercant aliments i negar-los aquest dret és cruel.



Traducció lliure del llibre “La vida en el campo” de John Seymour (1976).


Aquestes savies paraules d'un dels pares i inspiradors de varies generacions d'amants de la vida a pagès d'una manera tradicional i sostenible, sintetitza perfectament la nostra idea de com s'ha de criar gallines i animals en general.

Que és el que fa que un ou tingui una bona qualitat?

-Molt important és que sigui fresc.
Per això com que nosaltres distribuïm i venem directament us assegurem que els ous són acabats de fer sempre.

-És bàsic com s'alimenta la gallina que fa l'ou, com s'ha dit molts cops som el que mengem. Tota l'alimentació de les nostres gallines és de producció ecològica i complementat per la pastura que tenen a l'abast. Això és molt important ja que el verd que menja la gallina cada dia, es tracta de menjar fresc i no guardat.


- I a més de l'alimentació les condicions de vida de les galines contribueix a millorar les qualitats nutritives i organolèptiques.


A Les Tofaroques ens dediquem a la producció d'ous ecològics.Això vol dir que els nostres ous estan certificats pel CCPAE.Aquest organisme es dedica a certificar comestibles si es produeixen segons uns paràmetres determinats, que nosaltres complim en escreix, a banda de l'alimentació, les condicions són:

-Espai suficient dins el galliner.
-Accés lliure a patis prou grans.
-Perxes i ponedores suficients.

Això que és un avantatge molt gran respecte a la producció industrial, on les gallines viuen en unes condicions molt estressants, no garanteix que les gallines gaudeixin d'unes condicions de vida òptima,  perquè la llei  de producció ecològica permet en un sol galliner fins a 3.800 gallines.



 En la nostra opinió, les condicions ideals serien les més semblants a les d' una petita explotació clàssica, o sigui que uns galliners d'aproximadament 300 gallines com a màxim és la mida justa perquè les gallines puguin pasturar tot l'espai disponible.





Com podeu veure fins i tot l'electricitat pel pastor elèctric la generem amb plaques fotovoltàiques.





L'espai de què disposen a l'aire lliure és un 40% més gran del que demana la llei.




Per tal que estiguin més felices viuen amb un gall a cada galliner. 




Els nostres galliners estan molt ben aïllats termicament disposen de gran finestres que donen molta llum i  de les típiques ponedores i les perxes per dormir.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.